Roy Hagedoorn is het seizoen goed begonnen.
Roy Hagedoorn is het seizoen goed begonnen. (Foto: Raphael Drent)

Bergprijs voor Roy Hoogendoorn

BOSKOOP - De talentvolle Boskoopse wielrenner Roy Hoogendoorn heeft promotie gemaakt en rijdt nu in het shirt van het continentale team Metec-Solarwatt. Na een trainingskamp in het Spaanse Lloret de Mar begon het wedstrijdseizoen eind februari. 

Hoogendoorn zich tijdens het begin meteen zien, maar had wel tegenslag. In de Belgische koers Brussel-Opwijk reed hij lang op kop. Met uitzicht op een top tien plaats kwam Roy echter in de laatste bocht ten val. Kansrijk was hij eveneens in de Nederlandse seizoensopener Ster van Zwolle. Kramp hield hem echter van een toppositie af: 12de. 

Kopgroep

Ook in de Profronde van Drenthe maakte Hoogendoorn lang deel uit van de kopgroep. Met als beloning de bergprijs want de Muur van Emmen en de VAM-berg moesten meerdere keren worden beklommen. Twee km voor het einde kreeg Roy echter een duw waarna hij een rotonde helemaal rond moest en het contact met de voorsten verloor. De vorm is echter goed en de schaatser c.q. wielrenner richt zich nu op Olympia’s Tour vanaf 22 maart met vier etappes door Nederland. "Ik ben goed begonnen", zegt Hoogendoorn. "De goede uitslagen gaan er komen."