Er zijn veel persoonlijke records gereden.
Er zijn veel persoonlijke records gereden. (Foto: Dennis Rietveld)

Clubkampioenschappen van IJsclub Otweg

BOSKOOP - Onder grote belangstelling zijn zondag 12 maart op de schaatsbaan de Uithof in Den Haag de clubkampioenschappen van de Boskoopse IJsclub voor alle trainingsleden gehouden.

Van 6-jarige pupillen tot masters van 50+ streden op het ijs in de hoop een titel in de wacht te slepen. De jongste jeugd reed (veelal) voor het eerst een wedstrijd. Het was een succesvolle ochtend, waarbij veel persoonlijke records zijn gereden én het was bijzonder gezellig wat goed is voor het clubgevoel.

Afhankelijk van de leeftijdscategorie zijn verschillende afstanden gereden, waarbij iedereen twee afstanden reed. De allerjongsten reden een 2x 100 meter (m), pupillen D en E reden een 100m en een 300m. Pupillen A en B gingen met elkaar de strijd aan op een 100m en een 500m. Junioren, senioren en masters hebben hun snelheid tegen elkaar gemeten op een 500m en een 1500m. Er is afgesloten met een heuse marathon voor alle pupillen over 4 rondes.

Tegelijkertijd met IJsclub Otweg zijn ook de clubkampioenschappen van De Vlaardingsche IJsclub gereden, zodat de organisatorische taken konden worden gedeeld.


Kampioenen worden tijdens het slotfeest aan het eind van het seizoen bekend gemaakt en gehuldigd.