Afbeelding
(Foto: )

Korenfestival in het centrum

ALPHEN - Op zaterdag 13 mei wordt in het centrum van Alphen aan den Rijn voor de 9de keer het Alphens Korenfestival georganiseerd. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement is inmiddels uitgegroeid tot een mooie Alphense traditie met 60 deelnemende koren en ruim 2.000 zangers en zangeressen. Klassiek, pop, rock, shanty, jazz, operette, country, musical, gospel, renaissance, Afrikaans en nog veel meer zal u aantreffen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het kleinste koor telt 9 leden, het grootste koor 100, kortom: voor ieder wat wils! De koren komen uit het hele land naar Alphen om op te treden.

Om 10.30 wordt het festival op het Rijnplein geopend door wethouder van cultuur Anouk Noordermeer. Popkoor Scala zorgt er daarna voor dat alle koren de stemmen opwarmen en aansluitend zijn er 120 optredens in het centrum. De optredens zijn gratis. U kunt bij ieder optreden binnenkomen of weggaan wanneer u dat wilt.

Om 17.15 uur verzamelen alle koren zich weer op het Rijnplein voor de slotmanifestatie. Zij vormen met elkaar het grootste koor van Alphen.


Afbeelding