Gratis e-bikecursus: 'fietsen is gezond'

ALPHEN - De gemeente Alphen aan den Rijn houdt samen met Veilig Verkeer Nederland en Gek van Fietsen een gratis e-bikecursus op dinsdag 16 mei. "We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen en er zoveel mogelijk plezier aan beleven. Fietsen is gezond en houdt mensen mobiel. We willen dat u zo lang mogelijk en op een veilige manier kunt blijven fietsen." 

"Het aantal elektrische fietsen (e-bikes) neemt heel snel toe. Maar helaas gebeuren er relatief ook veel ongelukken met de e-bike." De gemeente Alphen aan den Rijn houdt daarom met Veilig Verkeer Nederland en Gek van Fietsen een e-bikecursus. "In een ontspannen sfeer krijgt u informatie over veilig en comfortabel fietsen op een e-bike. De cursus is bestemd voor gebruikers of toekomstige gebruikers van een e-bike en is gratis."

De cursus wordt gegeven op dinsdag 16 mei van 9.00 tot 12.00 uur in buurthuis Aquarijn aan de Cantharel 10 in Alphen aan den Rijn. De onderdelen van de cursus bestaan uit theorie en praktijk. Bij de theorie gaat het om het opfrissen van de verkeersregels, de eigenschappen van de elektrische fiets, verschillende types elektrische fietsen en de kwetsbaarheid van de gebruiker. "Bij het praktijkgedeelte rijdt u op uw eigen e-bike of een test e-bike een kort parcours om uw behendigheid te vergroten en ervaring op te doen met het rijden op een e-bike. Op dit parcours kunt u onder meer oefenen met opstappen, bochten rijden, links- en rechts afslaan en slalommen." Aanmelden kan via: buurthuis@dethermen2.nl of 06-45738368. "Vermeld daarbij of u met uw eigen e-bike wilt deelnemen of gebruik wilt maken van een testfiets."