Parkvilla
Parkvilla (Foto: aangeleverd)

Binnenkort in Parkvilla

Door deze toneelvoorstelling ontdekt men hoe een misstap in oorlogstijd een familie generaties lang blijft achtervolgen. Voorafgaand zijn er UP! gesprekken op 30 april en 3 mei. Met behulp van open vragen, ingebracht door een getrainde gespreksleider, gaat het over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Centraal staan thema’s, zoals spijt, afscheid of familie. Of in het geval van deze voorstelling de dader-slachtoffer dynamiek. Een luisterend oor aan tafel kan herkenning, inspiratie en steun bieden. Opgeven voor het gesprek kan via Participe.

Productiehuis Alphen

Burning days

Een zinderende triller over een ambitieuze jonge officier van justitie. Sardonisch, spannend en sociaalkritisch portret, geschilderd in epische beelden. Het verwerven van macht, invloed en rijkdom staat voorop in een cultuur waarin autoritaire mannen de dienst uitmaken, corruptie welig tiert en achterdocht het conservatisme voedt.

Koningsdagfilms

The Human Voice is een korte film met Tilda Swinton. Zij is de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. En in de buitenbios draait The Secret Life of Walter Mitty. Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol, een inspirerend avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. 

Batik

Batik is een eeuwenoude techniek om stoffen te decoreren. Het werd en wordt voornamelijk gedaan in Indonesië. Batik is ook een manier om met motieven, kleuren en symbolen een verhaal te vertellen. Tijdens de workshop, die start op 12 mei, teken je je eigen ontwerp op stof. Docent Olga de Bie is fashion designer en heeft jarenlang ervaring in het ontwerpen van dessins voor textiel.