Er komt theater in de huiskamer in Kaag en Braassem.
Er komt theater in de huiskamer in Kaag en Braassem. (Foto: DansBlok)

Theater in de huiskamers van K&B

ROELOFARENDSVEEN -  De kaartverkoop voor het huiskamerfestival Kijk in de Wijk is van start gegaan. Bij dit festival, dat op zondag 4 juni gehouden wordt, ga je met een kleine groep op tour langs drie optredens.

Bij Kijk in de Wijk leer je elkaar en de omgeving kennen bij de mensen thuis op verrassende locaties in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Nieuwe Wetering. Cabaret, muziek, singer-songwriters en cultuur, je kunt van alles verwachten. WIJ Presenteert heeft een bijzonder programma geboekt met een mooie mix van tien artiesten op tien locaties. Er zijn achttien kaartsoorten en van elke kaartsoort is een beperkt aantal beschikbaar.

Bijzonder deze keer is de dansvoorstelling FRAME van Danslok, over balans vinden en elkaars grenzen ontdekken. Wanneer kun je elkaar vertrouwen, op elkaar steunen en wanneer durf je elkaar los te laten? Met FRAME willen de dansers zichtbaar maken wat zij fysiek doorvoelen; op elkaar moet je kunnen bouwen. Het duet maakt zichtbaar, voelbaar en tastbaar hoe we elkaar kunnen uitdagen, in balans houden en nodig hebben.

Ook Pierre et les Optimistes, Frans-Nederlandse gipsyjazz, is een aanrader om tijdens Kijk in de Wijk te bezoeken. Beïnvloed door de muziek uit het thuisland van zijn Franse moeder, maar ook door reggae en flamenco, speelt Pierre Laernoes, samen met band gipsyjazz. Pierre zingt in het Frans, Engels, Spaans, Nederlands, Russisch (en meer). De muziek is vrolijk, energiek en geweldig om op te dansen.

Tot slot licht WIJ Presenteert graag Oleg Fateev en Simone Sou uit. Oleg is een gepassioneerd artiest die zijn bajan (accordeon) speelt alsof hij een minnares is. Gevoelig, intens en met Oost-Europese passie. Oleg is erkend door alle groten in de muziekwereld en met een creatieve combinatie van Balkan- en Braziliaanse klanken, van bajan en percussie geliefd bij het publiek.