De pupillen van IJsclub Otweg reden afgelopen zaterdag de tocht der tochten, namelijk de Mini-Elfstedentocht op de Uithof in Den Haag.
De pupillen van IJsclub Otweg reden afgelopen zaterdag de tocht der tochten, namelijk de Mini-Elfstedentocht op de Uithof in Den Haag. (Foto: Dennis Rietveld)

Elfstedenkruisje voor pupillen IJsclub Otweg

BOSKOOP - De pupillen van IJsclub Otweg reden afgelopen zaterdag de tocht der tochten, namelijk de Mini-Elfstedentocht op de Uithof in Den Haag. 

Zo'n 1.400 kinderen van veertien schaatsverenigingen uit de regio, schaatsten op een prachtig versierde Uithof hun rondjes, haalden hun stempels, kluunden en kregen na deze barre tocht hun welverdiend elfstedenkruisje. 

Er waren snelle rijders die gingen voor alle elf stempels en een goede tijd en er waren kinderen die genoten van de mooie tocht met veel bezienswaardigheden onderweg. Omdat het de twintigste editie was, was er voor elk kind een portie poffertjes.

Boskoops tafereel

IJsclub Otweg is een van de organiserende schaatsverenigingen van deze Mini-Elfstedentocht. 

"De club zet een prachtig Boskoops tafereel neer met onder andere buxusboompjes die de club mocht lenen van boomkwekerij B. Wansinck." 

Stempelpost

Ook bracht de ijsclub de brug van Bolsward met wuivende rietkragen en een heuse stempelpost mee. 

"Het was een fantastische afsluiting van een schaatsseizoen waarin plezier voorop stond." Meer informatie over de ijsclub via de website:
https://ijsclubotweg.nl.