Hoogendoorn besloot Olympia’s Tour als 26e en 11e in het jongerenklassement. In het puntenklassement werd hij 16e.
Hoogendoorn besloot Olympia’s Tour als 26e en 11e in het jongerenklassement. In het puntenklassement werd hij 16e. (Foto: PR)

Twee snelle sprints van Roy Hoogendoorn

BOSKOOP - Olympia’s Tour door Nederland, onder slechte weersomstandigheden verreden, begon voor Roy Hoogendoorn niet voorspoedig. Tijdens de eerste twee etappes in en rond Assen had de Boskoper geen goede benen en kon hij niet presteren wat hij wilde.

"In de inleidende tijdrit van 9 kilometer op het TT-circuit verloor ik teveel tijd", reageert Roy Hoogendoorn. "Een goede tijdrijder ben ik niet, maar het had rapper gemoeten.” 

Maar de derde en de vierde rit naar Ruurlo en Tiel verliepen stukken beter met een zevende en een zesde plaats. 

Belangrijk

"De zesde plaats in Tiel was vooral belangrijk omdat de etappe eindigde voor het hoofdkantoor van Metec Straatmeubilair, de sponsor van Hoogendoorns continentale team Metec-Solarwatt en ook hoofdsponsor van Olympia’s Tour." 

"Er waren twee renners ontsnapt en ik werd vierde in de pelotonssprint", aldus Hoogendoorn. "Dit gaf me zelfvertrouwen voor de laatste etappe in de Limburgse heuvels met de Cauberg in Valkenburg. Het klimmen heb ik tijdens het trainingskamp in Spanje beter onder de knie gekregen.” 

Onveilig

Maar ook in Limburg zat het niet mee. "Ik kwam hard ten val,” legt hij uit. "Voor me knalden een aantal renners op een paaltje. Ik kon geen kant op en ging ook tegen de grond. Er was daar na een rotonde niemand die de onveilige situatie aan de coureurs liet weten. Ik heb me daarna leeggereden voor ploeggenoten en kon geen goede klassering meer bereiken.” Hoogendoorn besloot Olympia’s Tour als 26e en 11e in het jongerenklassement. In het puntenklassement werd hij 16e.