Ronald had een speciaal afscheid.
Ronald had een speciaal afscheid. (Foto: archief Jacek Ruzyczka)

Ronald joeg zijn droom na

ALPHEN - Wat doe je als je na 25 jaar onderwijs je verlangt naar iets anders. Zoek je een andere uitdaging, tel je af tot je pensioen of gooi je op 51-jarige leeftijd het roer om? Ronald van den Helder besloot om voor het laatste te kiezen.

Wat Ronald aantrok in het Praktijkonderwijs, is volgens hem de ruimte om voor iedere leerling een passend traject te maken en deze zo goed mogelijk te benutten. Altijd gaan voor de beste oplossing voor de leerling, ook als die oplossing net even anders dan anders is. Een beetje buiten de lijntjes durven kleuren.

Het is nu tijd voor Ronald om zelf buiten de lijntjes te kleuren en aan de slag te gaan als treinmachinist. Een gemis voor het onderwijs, een winst voor de NS. Een jongensdroom gaat uitkomen. Beseffen dat wanneer je iets anders wilt doen, je het nu moet doen. In plaats van in het technieklokaal zit Ronald, na een opleidingstraject, voortaan op de bok. 

Treinreis

Natuurlijk laten zijn collega's van de Groene Hart Praktijkschool uit Alphen hem niet zomaar gaan. Er was donderdagmiddag een afscheid waarbij de NS heeft de treinreis sponsorde. Ronald ging met zijn oude collega's mee in de trein op weg naar Utrecht waar een heerlijk afscheidsetentje was. Daarna ging hij weer terug met de trein naar school.