Het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen.
Het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

NIEUWKOOP - Op de volgens de gemeente Nieuwkoop goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op woensdag 25 januari waren veel positieve reacties te horen. "Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën", en "Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen." Woningstichting Nieuwkoop (WSN) presenteerde er in samenwerking met de gemeente de ontwerpen van architect Atelier Dutch. 

Wethouder Ines de Ridder reageert verheugd op de inloopavond: “Door de eerdere gesprekken met inwoners over de ontwikkeling van dit plein zijn we gezamenlijk tot een mooi ontwerp gekomen. Het is een prachtige aanvulling op het centrum in Nieuwveen, waarbij ook de koppeling met de winkels is geoptimaliseerd. Goed om te zien dat veel inwoners blij zijn met het resultaat dat we hebben gepresenteerd.”

Frank Swager van WSN herkent zich in de woorden van de wethouder: "Het is fantastisch om te horen dat het ontwerp van de gebouwen een reflectie is van de ideeën en keuzes die zijn aangedragen door geïnteresseerden die tijdens de eerdere participatiebijeenkomsten aanwezig waren. En dat het gelukt is om een ontwerp te presenteren dat past in het dorpse karakter van Nieuwveen."

Eerste paal

Met deze positieve reacties gaan we door naar het volgende mooie moment: het slaan van de eerste paal, zoals deze is gepland in de zomer. De verwachting is dat de woningen eind 2024 opgeleverd worden en bewoond kunnen worden. WSN verhuurt de woningen. Wie wil huren, moet ingeschreven staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. Meer informatie over de woningtoewijzing publiceert WSN binnenkort op haar website.

Invulling

In 2019 en 2020 is er samen met omwonenden en geïnteresseerden volop gewerkt naar de invulling en uitstraling van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan en vervolgens uitgewerkt in het bestemmingsplan ‘Weteringplein’. Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Er is al gestart met het bouwrijp maken van het terrein.