De bakkersopleiding.
De bakkersopleiding. (Foto: mboRijnland )

Naar Open Dag van mboRijnland

REGIO - Op donderdag 2 februari is de Open Dag van mboRijnland van 16.00 tot 21.00 uur. Wie binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom op een van de locaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Woerden.

De Open Dag voor de opleidingen in de richting van laboratoriumtechniek heeft plaats op zaterdag 4 februari samen met Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef. Bij mboRijnland kun je kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Je kunt een BOL-opleiding of een BBL-opleiding doen. Daarnaast wordt in veel opleidingen onderwijs in de beroepspraktijk gegeven, dus in een hotel, bij een zorginstelling of een ander bedrijf. Zo zie en leer je meteen hoe het vak in de praktijk werkt. Wij helpen je een opleiding te kiezen die bij je past.

Het voorbereidende werk kun je op verschillende manieren doen. Online kun je je alvast oriënteren, bijvoorbeeld via de virtuele tour. Per locatie kun je als het ware door de school heen ‘lopen’. Via voorlichtingsvideo’s zie en hoor je welke opleidingen op die locatie worden aangeboden en wat de opleiding precies inhoudt. Kijk hiervoor op: https://tour.mborijnland.nl/. 

'Het uitgelezen moment'

Ook kun je vooraf de studiekeuzehulp volgen die je volgens het mbo in vijf stappen helpt om een passende opleiding te vinden.

Sfeer proeven

De Open Dag is het uitgelezen moment om de sfeer op school te beleven, te praten met studenten, voorlichters en docenten. Iedereen staat klaar om jouw vragen te beantwoorden, te vertellen over hun ervaringen en je mee te nemen door de school.

Bovendien geven verschillende opleidingen demonstraties, zoals de bakkersopleiding waar je kunt zien wat je allemaal met marsepein kunt maken of bij techniek waar je zelf kunt leren lassen. Ook worden diverse spellen op touw gezet waaraan je kunt meedoen, vaak door de studenten zelf bedacht en gemaakt.

Mocht je op 2 februari niet kunnen komen, dan is er op maandag 6 maart een Inloopmoment van 16.00 tot 18.00 uur. Je kunt dan op elke locatie binnenlopen; voorlichters en docenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Schrijf je in via de website. Je mag gerust je ouders meenemen.