Ziendesluis Nieuwkoopse Plassen
Ziendesluis Nieuwkoopse Plassen (Foto: P. van der Spek)

Langere openingstijden Ziendesluis en Ziendebrug bij Zwammerdam

Nieuws

ZWAMMERDAM - Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop (GPN) is zeer verheugd dat na lang overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Nieuwkoop er witte rook is over verlenging van de doorvaartmogelijkheden in het weekend bij de Ziendesluis.

“Met deze doorbraak is bereikt dat er nu ruimere mogelijkheden zijn om met name in het weekend gemakkelijker vaarrondjes te maken richting Alphen aan de Rijn en/of Bodegraven. En dan na mogelijk gebruik van de horeca aldaar nog tot 21.00 uur doorvaart te krijgen bij de Ziendebrug in Zwammerdam en de Ziendesluis”, vindt GPN.

“Dit is in de zomer een grote verbetering en vooruitgang zodat de watersportliefhebbers langer van de mooie avonden gebruik kunnen maken. Jarenlang hebben wij als GPN hiervoor verzoeken gekregen van onze leden om dit mogelijk te maken en dat is dus nu gelukkig eindelijk gelukt. Wij gaan ervan uit dat we met elkaar hier veelvuldig gebruik van zullen gaan maken om dit bereikte resultaat voor de toekomst zeker te stellen.”

Het komende vaarseizoen wordt de Ziendesluis bediend in de maanden juni, juli en augustus van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Voor de rest van het seizoen blijven de tijden zoals het al jaren is.

Het complete overzicht voor 2023 voor de bedieningstijden van bruggen en sluizen wordt weer door de gemeente afgedrukt in de Vaarspecial 2023.

“Nogmaals, wij van GPN hopen dat er in 2023 veelvuldig gebruikt van wordt gemaakt zodat deze positieve aanpassing voor de komende jaren wordt gecontinueerd en er wellicht op termijn nog meer mogelijk is.”

Meer weten wat GPN allemaal doet? www.gpnieuwk.nl