Jennifer Romen komt naar Castellum.
Jennifer Romen komt naar Castellum. (Foto: Vera Schrobber en Daniel van Hauten)

Jennifer Romen komt naar Castellum

Cultuur

ALPHEN - De Maastrichtse choreografe Jennifer Romen (27) won ‘Dance as One’ op SBS6, de Golden Buzzer in de Franse variant van ‘Got Talent’ en kreeg een staande ovatie van Jennifer Lopez in ‘World of Dance’ in de Verenigde Staten. Op vrijdag 17 maart staat zij met haar dansgezelschap Oxygen in Theater Castellum. 

Met haar eerste theatertour ‘Delusion’ bouwt zij aan een nieuwe generatie theaterbezoekers. Na de vooropleiding studeerde Jennifer Romen dans in Tilburg, waar ze in de tweede helft van het schooljaar Oxygen oprichtte. “Ik besloot te gaan choreograferen en heb klasgenoten gevraagd of ze voor de lol wilden meedansen. Ik voelde heel sterk dat ik mijn eigen weg wilde gaan. Ik heb mijn propedeuse gehaald en ben toen zelf het werkveld ingestapt.” Ze keerde terug naar Maastricht en bouwde Oxygen verder uit met de Oxygen – Academy of Dance. Vele (internationale) competities en tv-programma’s volgden, met succes. “Het voelt alsof al het werk van de afgelopen jaren samenkomt in deze theatertour.”

Delusion van Jennifer Romen

“Het publiek wordt in drie delen meegenomen in het leven van een adolescent die volwassen wordt. Dans, visuele illusies, lichtspel en props: niets is wat het lijkt. Of je nu jong of oud bent, wel of niet van dans houdt, ‘Delusion’ doet iets met je. We brengen met Oxygen iets wat toegankelijk en vernieuwend is. We hebben er bewust voor gekozen een breed publiek via andere manieren op te bouwen. De volgende stap is om dat publiek mee te nemen het theater in. Van de andere kant introduceren we een nieuwe kunstvorm in het theater, dus het is ook voor reguliere theaterbezoekers een ontmoeting.”

Tickets voor Jennifer Romen

Kaarten voor de spectaculaire dansvoorstelling op 17 maart (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Tip van Castellum: bezoek ook de inleiding om 19:30 uur. Het adres is Rijnplein 1-3.