Afbeelding
(Foto: Lize Kraan)

35 k subsidie voor De Olm

Nieuws

NIEUWKOOP - De provincie Zuid-Holland heeft afgelopen week een subsidie van € 35.000 toegekend voor een onderzoek naar slimme energiesystemen op bedrijventerrein De Olm in Nieuwkoop.

Het onderzoek richt zich op haalbare energieconcepten voor bedrijven en andere energiegebruikers, waaronder woonwijken en sportfaciliteiten. Door slimme afstemming en uitwisseling van hun huidige en toekomstige energievoorziening kan dat leiden tot forse energiebesparing en effectiever gebruik, tot meer hernieuwbare en minder fossiele inzet, tot ontlasting van het elektriciteitsnet, tot lagere energiekosten en positieve businesscases.

Het gaat hierbij dan om de bedrijven op de Olm zelf, de aangrenzende Oranjewijk en mogelijk het bij SV Nieuwkoop te realiseren nieuwe binnenzwembad. De initiatiefnemers van het onderzoek, de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) en de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), verwachten de komende maand met het onderzoek te kunnen starten.

Dit onderzoek is een vervolg op het eerdere haalbaarheidsonderzoek naar slimme energiesystemen voor het bedrijventerrein Bovenland en het aangrenzende glastuinbouwgebied.

Naast de bijdrage van de provincie maken financiële toezeggingen van de gemeente Nieuwkoop en het Ondernemingsfonds dit onderzoek naar een volgende stap in de energietransitie mogelijk.