Soroptimist Club Alphen aan den Rijn houdt op 21 maart voor de 12de keer het Groot Alphens Dictee.
Soroptimist Club Alphen aan den Rijn houdt op 21 maart voor de 12de keer het Groot Alphens Dictee. (Foto: Aangeleverd Lia Haverkamp)

Opbrengst van Groot Alphens Dictee komt ten goede aan de Voedselbank

Cultuur

ALPHEN - Soroptimist Club Alphen aan den Rijn houdt op 21 maart voor de 12de keer het Groot Alphens Dictee. In de aula van het Groene Hart Lyceum aan de Tolstraat 11 in Alphen nodigt de organisatie weer iedereen uit om met een pen in de hand actief mee te schrijven met het dictee.

De opbrengst van het dictee is bestemd voor de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken. De primaire doelstelling van de Voedselbank is het verstrekken van wekelijkse voedselpakketten aan mensen die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Aan het einde van de avond wordt de opbrengst middels een cheque aan de Voedselbank overhandigd.

Je kunt individueel of met een team van drie of vier personen meedoen. Inschrijven kan op www.grootalphensdictee.nl. Het dictee is geschreven door Neerlandicus Els Scheerder en wordt voorgelezen door Walter Oussoren. De zaal is open om 19.15 uur (koffie/thee staat klaar). Om 19.45 uur is het welkomswoord door de voorzitter, waarna het dictee stipt om 20.00 uur begint. Deelname kost 20 euro per persoon of 75 per team. Een team bestaat uit maximaal 4 personen. Je inschrijving is definitief als het inschrijfgeld is ontvangen op rekeningnummer

NL 41 ABNA 0569 1760 34 van Soroptimst Club Alphen aan den Rijn. Doe dit onder vermelding van Groot Alphens Dictee met naam óf de naam van je team met de namen van de deelnemers/sters.

Ben je niet in de gelegenheid om mee te doen aan het dictee, maar wil je wél het goede doel steunen?, dan kun je een bedrag overmaken op dat rekeningnummer. Vermeld daarbij ‘Voedselbank’.

Inschrijven kan op www.grootalphensdictee.nl.

Voor kinderen heeft de Voedselbank een samenwerking met o.a. Stichting Jarige Job, het Nationaal Fonds Kinderhulp, het Armoedefonds en Theater Castellum. Hierdoor kan de Voedselbank kinderen af en toe iets extra’s aanbieden en ondersteunen. Daarnaast zijn er voor gezinnen samenwerkingen met de Kringloop, Kledingbank Alphen, het Rode Kruis Alphen, Bibliotheek Rijn en Venen, Gemiva SVG en de Linda Foundation.

De Soroptimist Club Alphen aan den Rijn, onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie, is in 1986 opgericht door een aantal gedreven vakvrouwen. Sindsdien is de club uitgegroeid tot een actieve serviceclub van ruim 30 vrouwen, die zich inzetten voor lokale, nationale en internationale projecten ter verbetering en ondersteuning van de positie van vrouwen en kinderen.