Je kunt in Alphen bij meerdere vrijwilligersorganisaties hulp vragen voor de belastingaangifte.
Je kunt in Alphen bij meerdere vrijwilligersorganisaties hulp vragen voor de belastingaangifte. (Foto: Belastingdienst)

Vrijwilligersorganisaties bieden Alphenaren hulp bij belastingaangifte

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - De bibliotheek is niet de enige organisatie die gratis of tegen een kleine vergoeding belastinghulp aanbiedt aan mensen met een gering inkomen en vermogen. In Alphen zijn er meerdere actief die hulp aanbieden.

Rijk Huisman

Namens de Bijstandswinkel reageert Els Groen enthousiast over de mogelijkheden die Alphens Nieuwsblad biedt om mensen te informeren over ondersteuning bij de belastingaangifte: “Natuurlijk doet de Bijstandswinkel hier graag aan mee. Hoe meer mensen we gezamenlijk kunnen helpen, hoe beter.” De doelgroep bestaat uit mensen van 18 tot en met 80-plus, met een minimum inkomen/uitkering. Met huur- en zorgtoeslag helpen we ook mee en aan de hulp zijn geen kosten verbonden.” De Bijstandswinkel is op dinsdagen van 13.30 tot 15.00 en vrijdags van 9.30 tot 11.30 uur te vinden op de eerste etage van Zwembad Aquarijn aan de Cantharel 10 in Alphen. Het e-mailadres is info@bijstandswinkel.nl

De CNV Belastingservice organiseert voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting op 7 maart a.s. van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur een zitting georganiseerd in kerkelijk centrum De Bron, Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn. Je kunt hier uitsluitend op afspraak terecht, bel hiervoor 030–7511050.

Aan de service zijn kosten verbonden. CNV leden betalen € 10,00 (aangifte zonder fiscaal partner) of € 14,00 (aangifte met partner). Niet-leden betalen € 57,00 voor de aangifte van één persoon of € 85,00 (met partner).

Joost Bruinsma van de Belastingservice van het FNV: “Wij bieden leden een kosteloze dienst aan. Voor degene die in verband met de aangifte lid wil worden, kennen we het proeflidmaatschap voor een gereduceerd tarief. Aansluitend geldt het reguliere tarief.”

Leden kunnen online (www.fnv.nl) een afspraak maken of, evenals niet-leden, telefonisch (088-3680368) via het contactcentrum van het FNV.

Met Het Gilde Alphen aan den Rijn kan telefonisch (0172–242232) een afspraak gemaakt worden voor ondersteuning aan huis. “Onze doelgroep is breed en wij rekenen geen kosten”, zegt Henri Komen. “Huur- en zorgtoeslag worden aangekaart.”

“Senioren zijn onze doelgroep”, zegt Anne-Marie Oudenes. Zij is coördinator van de belastingservice van de PCOB en voor aanvragen is zij per e-mail

(anne-marie.oudenes@hetnet.nl) bereikbaar. “Met aanvragen van niet-leden gaan we soepel om, lid worden is altijd nog mogelijk. Onze Hulpen bij belastingaangifte (HUBA’s) kunnen zich legitimeren met een pasje dat is afgegeven door KBO-PCOB Zuid-Holland en geheimhouding is verzekerd.” Huur- en Zorgtoeslag (zowel over 2022 als 2023) krijgen alle aandacht. 

De belastingservice van de KBO is in eerste instantie bedoeld voor leden en eventueel

niet-leden. In overleg wordt de hulp thuis, of telefonisch, of via de mail aangeboden. Onderwerpen als Huur- en Zorgtoeslag krijgen de nodige aandacht. Voor deze diensten vraagt de KBO een kleine bijdrage.

Aanmelden kan bij Frans Wamsteeker: frawams@gmail.com, 06-44082528.

Doe op tijd belastingaangifte.