Lekker in het winterzonnetje een tochtje maken.
Lekker in het winterzonnetje een tochtje maken. (Foto: Archief Fietsmaatjes)

Fietslessen voor nieuwkomers

NIEUWKOOP - De Participatie Academie Nieuwkoop is in samenwerking met de gemeente Nieuwkoop op zoek naar vrijwilligers die fietscoach willen zijn. Komende zomer houdt de academie fietscursussen voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen. 

Als je getraind bent als fietscoach, kun je tijdens die cursussen volwassenen leren fietsen. De academie is ook op zoek naar een vrijwillige coördinator die alle praktische zaken rondom de fietscursus wil regelen.

Voordat de fietscursus begint leidt een fietsdocent je op tot fietscoach. Deze cursus neemt 6 uur in beslag. Verder vraagt de academie om 13 avonden of dagdelen in de periode april tot de zomervakantie beschikbaar te zijn om fietsles te geven.

De fietscursussen voor nieuwkomers zijn in Nieuwkoop en in Ter Aar. Mogelijk is er na de zomervakantie een tweede cursus. Het plan is deze cursussen te herhalen, dus het zou fijn zijn als je ook aan de herhalingen wilt meewerken.

Er zijn locaties, er zijn fietsen en er zijn deelnemers. Maar er moet heel wat geregeld worden rondom de cursus. Daarvoor zoekt de academie een vrijwillige coördinator die dit samen met hen op touw zet.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joke van Boxtel, tel. 06-23681093. Via de mail kun je je aanmelden jokevanboxtel@ziggo.nl.