De Lijsterlaan krijgt een nieuwe inrichting.
De Lijsterlaan krijgt een nieuwe inrichting. (Foto: Gemeente Alphen)

Lijsterlaan krijgt een nieuwe inrichting: afsluiting en 30 km/uur

Algemeen

ALPHEN - De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden beginnen in april en duren tot december dit jaar. De Lijsterlaan is aangewezen als een ‘Gebiedsontsluitingsweg 30km/u (GOW30)’. Dat betekent dat de maximum snelheid 30 km/uur wordt. Het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan komt volgens de gemeente ten goede aan de leefbaarheid en veiligheid van de bewoners en fietsers. 

Gedurende de werkzaamheden is de Lijsterlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werkzaamheden worden het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalt van de rijweg vernieuwd. Een aantal parkeervakken wordt verbreed. Bovendien worden enkele bomen vervangen vanwege de slechte gezondheid. Verder wordt het straatmeubilair waar nodig vervangen. De bewoners en ondernemers van de Lijsterlaan hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente en worden verder geïnformeerd door aannemer Kroeze Infra bv, die het werk uitvoert.

Afsluiting

De Willem de Zwijgerlaan is gedurende de zomer een aantal weken afgesloten. Dit betekent dat in deze periode de Koningin Julianabrug ook voor een periode van maximaal vier weken niet begaanbaar is voor alle verkeer. De uitvoering van deze werkzaamheden is zoveel mogelijk tijdens de zomervakantie om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de afsluiting is sprake van vervanging van de verkeerslichtinstallatie op de Willem de Zwijgerlaan, het fietspad wordt verbreed en er komt een nieuwe asfaltverharding.

GOW30

In het categoriseringsplan (verkeersplan) voor Alphen is een afweging gemaakt van wegen die voor de veiligheid van 50 naar 30 km/u zijn omgezet. Dat heet GOW30. Verder zijn er wegen aangewezen als 30 km/u weg met een verkeersontsluitende functie (groot aandeel autoverkeer). Het doel achter het categoriseringsplan is om de kwetsbare verkeersdeelnemers een betere positie te geven. Dat betekent bij de GOW 30 wegen dat er, binnen de beschikbare ruimte van de weg, meer ruimte komt voor fietsers. De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer.