Tot 31 maart kun je mensen nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2023.
Tot 31 maart kun je mensen nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2023. (Foto: archief Rodi Media)

Nomineer voor de Witte Anjer Prijs

NIEUWKOOP - Tot 31 maart kun je mensen nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2023. Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit aan mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer is een symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen.

De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Door iemand te nomineren voor de Witte Anjer Prijs zet je diegene in het zonnetje en krijg je de kans om diegene te bedanken voor zijn of haar inzet. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, de oprichter van het veteraneninloophuis, een ondersteunend thuisfront of een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een lokale Veteranendag te organiseren. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: "Een prijs uitreiken of het dragen van een witte anjer weegt natuurlijk nooit op tegen wat veteranen hebben gedaan voor onze vrede en veiligheid. Toch is het belangrijk om te doen. Het draagt bij aan de erkenning, waardering en het respect dat onze veteranen verdienen." 

Een jury beoordeelt de nominaties. 15 genomineerden worden uitgenodigd voor de Witte Anjer prijsuitreiking op 14 juni, waar de winnaar officieel bekend wordt gemaakt. Een nominatie indienen kan via www.veteranendag.nl.