Een perenboom.
Een perenboom. (Foto: Marieke Breems)

Perenbomen geplant in de wijktuin

ALPHEN - Soroptimisten Club Alphen aan de Rijn houdt zaterdag 25 maart Trees4life actie: ‘Van Appeltaart naar Perenboom’ in de Wijktuin Alphense Wetering. In het kader van 100xTrees4Life worden door Soroptimsten Club Alphen aan de Rijn perenbomen geplant in de Wijktuin Alphense Wetering.

Soroptimisten Club Alphen aan de Rijn en het bestuur met vrijwilligers van de wijktuin Alphense Wetering verzamelen zich bij Soroptimist Angela de Witte in de Quadriviumlaan. Vandaaruit wandelen ze naar de wijktuin. Voor deze goede doelen actie van Trees4Life zijn er appeltaarten gebakken en er wordt een korte presentatie gegeven over de wijktuin Alphense Wetering in Kerk&Zanen, waar de Trees4life actie is door het planten van vijf perenbomen.

Verbinden

De wijktuin heeft een sociale en verbindende functie voor inwoners van Alphen, zo meent de club. "Inwoners kunnen meehelpen in de tuin of gewoon langskomen voor een praatje. Er zijn aandeelhouders die kunnen oogsten in de tuin. De tuin heeft ook een educatieve functie voor schoolkinderen en volwassenen; ontdekken, leren en proeven. Er worden lessen gegeven vanuit deze tuin aan schoolklas kinderen door een vrijwilliger. Het is een stukje groen in de stad. De tuin wordt ecologisch geheel vrijwillig onderhouden. Dit zijn ook uitgangspunten die de Soroptimisten nastreven landelijk en wereldwijd. Zoals onderwijs, duurzaamheid en klimaat." Wereldwijd vieren Soroptimisten hun 100 jarig bestaan en dat doen zij door bomen te planten zowel internationaal als nationaal. Het thema is ‘Planting trees for a brilliant future’.

100-jarig bestaan

"Feest vieren doen we niet alleen. We vragen alle clubs in Nederland, Suriname en Curaçao om het 100-jarig bestaan mee te vieren door veel bomen te planten in Nederland en Ghana voor een glansrijke toekomst. Bomen geven leven en daar willen wij 100 jaar na dato wel meer dan een boom over opzetten", aldus de vereniging.100xTrees4Life is de naam van het landelijk project. "Met ons landelijk project wordt de wereld een beetje mooier, in Nederland maar ook in Ghana. Zo ook nu op 25 maart aanstaande in de wijktuin van de Alphense Wetering door 100xTrees4life!"