Milou de Lange van IJsclub Otweg pakte een zilveren medaille op de 1.000 meter.
Milou de Lange van IJsclub Otweg pakte een zilveren medaille op de 1.000 meter. (Foto: Hanneke Mennens)

EK Zilver tijdens Vikingrace voor Milou

BOSKOOP - De internationale jeugdtop verzamelde zich afgelopen vrijdag en zaterdag bij ijsstadion Thialf in Heerenveen voor de 33e editie van de Vikingrace waar de beste internationale jeugdschaatsers streden om de officieuze EK-titel. Milou de Lange van IJsclub Otweg won zilver.

Milou de Lange van IJsclub Otweg pakte in de categorie meisjes 16 jaar een zilveren medaille op de 1.000 meter in een tijd van 1:21.42; een persoonlijk record. Vervolgens voegde zij nog twee persoonlijke records toe aan haar indrukwekkende lijst met een 2:10.37 op de 1.500 meter en een 4:42.14 op de 3.000 meter, aldus de ijsclub in Boskoop. Milou de Lange reed zich daarmee na twee dagen op een zesde plaats in het eindklassement. 

'Na twee dagen zesde plaats'

"Jaarlijks organiseert Schaatstrainingsclub Rutten een groot internationaal schaatstoernooi op Thialf in Heerenveen. Dit toernooi staat in de schaatswereld bekend als de Vikingrace en wordt gezien als de belangrijkste schaatswedstrijd voor de jeugd in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. Officieus wordt het toernooi ook wel het Europese kampioenschap voor de jeugd genoemd. Aan dit toernooi doen 288 jongens en meisjes uit de schaatslanden in Europa mee."