Tori et Lokita draait in Parkvilla.
Tori et Lokita draait in Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Gerlof Meijer | Strafrecht? Levensecht!

THEATER

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij om Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. Op heldere manier geeft Meijer op 25 maart inzicht in dilemma’s. Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Meijer brengt het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende wijze antwoord te geven op hun vragen.

FILM

Tori et Lokita | Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
Op 21 maart is het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Parkvilla en de lokale werkgroep van Amnesty International slaan de handen ineen. Met de film Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terechtgekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt hen tot elkaar. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Zij lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

The Fabelmans
Deze film van Steven Spielberg is een persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans. Sammy ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film. Dit alles tot grote vreugde van zijn moeder. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms. Op zijn 16de ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Kaarten

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.