Je kunt weer iemand opgegeven voor een lintje.
Je kunt weer iemand opgegeven voor een lintje. (Foto: Archief Rodi Media)

Wie verdient volgens jou een lintje?

ALPHEN - Welke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn verdient volgens jou een Koninklijke onderscheiding? Geef haar/hem/hen op voor de Lintjesregen 2024.

Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg kunnen een lintje verdienen. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een heel bijzondere manier invult. Bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal gesproken wordt verwacht van iemand in zo’n functie. Het gaat er dan wel om dat die werkzaamheden niet alleen goed zijn voor de onderneming of instelling waar iemand werkt, maar ook voor de samenleving.

Ken je zo iemand? Je kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Tot 1 juni kun je iemand voorstellen voor de Lintjesregen in 2024. Iemand voordragen voor de Lintjesregen in 2023 kan niet meer. Er gaat een heel proces aan vooraf voordat iemand een lintje uitgereikt krijgt. Wil je dat de uitreiking plaatsheeft tijdens een andere gelegenheid dan de Lintjesregen, dan dient je jouw voorstel minimaal zes maanden van tevoren in. De gemeente informeert je een maand tot twee weken van tevoren.