Na de comeback van afgelopen jaar wordt er weer een nieuwe editie van de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp gehouden.
Na de comeback van afgelopen jaar wordt er weer een nieuwe editie van de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp gehouden. (Foto: PR)

Lustrum Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp

Nieuws

HAZERSWOUDE - Na de comeback van afgelopen jaar wordt er weer een nieuwe editie van de Junior Triathlon in Hazerswoude-Dorp gehouden. Het evenement vindt plaats op zondag 2 juli.

De Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp was ooit bedoeld als een eenmalig evenement, maar de successvolle eerste editie zorgde ervoor dat het evenement jaarlijks georganiseerd werd.

“De mooie omgeving waarin de triathlon plaats vindt, is naast het sociale karakter belangrijk voor de deelnemers en het publiek”, aldus de organisatie van de triathlon. 

“Onze Junior Triathlon is veel meer dan een sportieve wedstrijd, het is een sociaal evenement voor het hele gezin en voor het dorp waar onze jonge deelnemers genieten van het enthousiasme van het publiek. Door de lage inschrijvingskosten zorgen we ook dat alle kinderen makkelijk mee kunnen doen”, aldus Joost Kempen van de organisatie.

“De organisatie is weer in gesprek met de ondernemers en de vrijwilligers van het dorp om een mooie vijfde editie neer te zetten met veel deelnemers. De vorige editie was een geslaagd evenement met meer dan 150 deelnemers. Gestart in Hazerswoude-Dorp in 2017, trekt het evenement steeds meer deelnemers vanuit andere regio’s.” Wat dit sportieve evenement speciaal maakt is dat ‘iedereen kan meedoen’, aldus de organisatie. “Kinderen van 7 t/m 14 jaar oud kunnen - ongeacht hun niveau - deelnemen aan deze unieke triathlon: zwemmen in het openlucht zwembad De Hazelaar, fietsen in de mooie polder en afsluitend hardlopen op de voetbalvelden van de Hazerswoudse-Boys en door het dorp.”

“De kinderen van 7 tot 10 jaar zwemmen 75 meter, fietsen 5 kilometer en lopen 1,25 kilometer hard. De kinderen van 11 tot 14 jaar zwemmen 125 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2,5 kilometer hard. De kinderen kunnen zich ook als team inschrijven om samen de finish de bereiken.”

De inschrijving kost 5 euro en de kinderen krijgen een ‘finisher’ T-shirt bij de finish. Er worden gratis trainingen gegeven om onervaren deelnemers met deze sport kennis te laten maken. Deze trainingen vinden plaats in de vier weken voor het evenement, op de zaterdagen 3,10, 17 en 24 juni, om 14.00 uur bij Zwembad de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp.

Alle informatie over de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp is te vinden op de website www.triathlon-hazerswoude.nl of op de Facebook- en Instagram-pagina’s.