The Quiet Girl
The Quiet Girl (Foto: )

Veelzijdig Drieluik met theater en film

Uitgaan

Alphen - Vanaf 10 mei 2023 kunnen bezoekers van Parkvilla weer genieten van een veelzijdig Drieluik. kijk voor meer infoformatie en tickets op:www.parkvilla.nl

Theater

De Vliegende Koffer - Roodkapje en Wolf 3+

Deze voorstelling voor de kleintjes gaat over een meisje dat zich verveelt, een moeder die niet in sprookjes gelooft en een wolf die gelukkig niet op zijn eten kauwt. Het sprookje van Roodkapje in een frisse en sfeervolle vorm verteld en gespeeld door Charlotte de Lange. Uit twee brocante koffers laat zij een betoverend bos, een spannend ledikant en een keuken verschijnen.

Film

The Quiet Girl

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze wordt opgevangen door tante Eibhlín. Haar stugge oom Seán heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. The Quiet Girl was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards.

Joyland

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt - ze moet een zoon ter wereld brengen - en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

Joyland