Wethouder Anouk Noordermeer neemt officieel de eerste brochure in ontvangst.
Wethouder Anouk Noordermeer neemt officieel de eerste brochure in ontvangst. (Foto: Castellum)

Seizoenpresentatie Theater Castellum

Nieuws

ALPHEN - Directeur en programmeur Marcel ’t Sas van Theater Castellum in Alphen presenteerde afgelopen maandagavond het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2023/2024. In een programma vol live previews werd de eerste theaterbrochure overhandigd aan wethouder Anouk Noordermeer.

“Naast een groot aantal bekende namen, zoals Bert Visscher, Roué Verveer, Anne Wil Blankers, Van der Laan & Woe, Scapino Ballet, Paul de Leeuw en Herman van Veen, biedt het nieuwe programma voor elke inwoner van Alphen aan den Rijn een aansprekende voorstelling”, aldus Castellum.

“Rode draad door het programma is ‘meemaken & mee maken’ want niet alleen kan jong en oud genieten van de beste voorstellingen uit binnen- en buitenland, ook zijn er veel mogelijkheden om zelf theater te maken”, stelt Castellum.

“Hiervoor wordt samengewerkt met bestaande projecten en nieuwe initiatieven in de gemeente Alphen aan den Rijn en worden zoveel mogelijk mensen actief bij alle plannen betrokken. Zo zijn er onder andere vanaf september de WijkJury’s, is er een musical 4-daagse voor kinderen en kunnen lokale makers professionals ontmoeten tijdens speciale workshops en meet & greets.”

Tijdens de feestelijke seizoenspresentatie konden de bezoekers alvast genieten van liveoptredens. Het spits werd afgebeten door Milène van der Smissen die een muzikale ode aan Dolly Parton gaf, gevolgd door gitarist Mart Hillen. “Halverwege de presentatie verscheen cabaretier Thijs Kemperink om - heel toepasselijk - een stuk uit zijn avondvullende voorstelling ‘Halverwege’ te spelen. De avond werd afgesloten door cabaretier en voormalig barman Arjan Kleton die het publiek trakteerde op een mix van herkenbare verhalen, snelle publieksinteracties en veel grappen.”
Tussen de live voorproefjes door lichtte Marcel ‘t Sas kort een aantal voorstellingen toe, die volgens Castellum extra aandacht verdienden. Aan de hand van een aantal actuele (maatschappelijke) thema’s plaatste hij een aantal voorstellingen in de spotlights, zoals Boni de musical over slavernij en het dans- en theaterspektakel So Far So Good over framing. “Door onderwerpen te kiezen die actueel zijn, nodigt Castellum uit om een gesprek te starten over de wereld om ons heen en ons te verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.” De kaartverkoop start op vrijdag 12 mei om 10.00 uur.