Ilse Hoogendoorn uit Boskoop houdt samen met de Bosgouwruiters op 20 mei een dressuur-men-wedstrijd.
Ilse Hoogendoorn uit Boskoop houdt samen met de Bosgouwruiters op 20 mei een dressuur-men-wedstrijd. (Foto: PR)

Ruiter Ilse Hoogendoorn gaat voor prijzen

BOSKOOP - De 20-jarige Ilse Hoogendoorn uit Boskoop deed aan wielrennen en schaatsen, maar beleefde meer plezier aan de paardensport. Haar broer Roy beoefent de wielersport op hoog niveau en had ook succes als marathonschaatser. Met haar Welsh Pony ‘Snuitje' van 1.18 m hoog en met een mooie men-wagen is Ilse ‘verslingerd' aan het aangespannen rijden. Met de Bosgouwruiters houdt ze op zaterdag 20 mei een dressuur-men-wedstrijd.

Dressuur, vaardigheid en marathon zijn de onderdelen waarin ze uitkomt. "Dat gaat best goed", zegt de enthousiaste Ilse Hoogendoorn van Men-team Hoogendoorn. 

"Onlangs won ik in Zwartewaal een vaardigheidswedstrijd en in 2022 mocht ik meedoen aan het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Ook dit jaar hoop ik me daarvoor te plaatsen.” 

'Mennen is bijzonder leuk om te doen én het is boeiend om te zien'

Bij de Bosgouwruiters in Boskoop-Oost aan de Spoelwijkerlaan 1 zijn er per week twee men-avonden onder leiding van instructeur Wim Warmenhoven. Met de Bosgouwruiters houdt Hoogendoorn op zaterdag 20 mei een dressuur-men-wedstrijd. Van 8.30 uur tot ongeveer 14.00 uur komen veel ‘aanspanningen' in de arena. "Hier wil ik graag meer bekendheid aan geven", laat de horeca-medewerkster weten. "Mennen is bijzonder leuk om zelf te doen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Voor de toeschouwers is het boeiend om te zien. Dus hopen we op veel bekijks. Ja, en ik ga natuurlijk voor de prijzen.” Ook op 9 september is er bij de Bosgouwruiters een men-wedstrijd. Informatie: debosgouwruiters.nl.