Afbeelding
(Foto: )

Rijnstroom leerlingen leven als een ADO-Prof

ALPHEN - Het Rijnstroom College is een school in Alphen a/d Rijn voor speciaal onderwijs. Hier komen leerlingen uit Alphen naartoe maar ook uit de regio. We zijn dagelijks bezig met het bieden van perspectief voor onze leerlingen. Eén van de uitdagingen zijn de thema’s die we bij het vak Dienstverlening & Producten inroosteren waarbij we na de Meivakantie met het thema Gezondheid starten. Binnen dat thema hebben we aansluiting gevonden bij de maatschappelijk ondernemingsafdeling van ADO Den Haag die samen met ons een project gaat vormgeven.

Het project betreft hier “Leven als een ADO-Prof” en wordt door ADO Den Haag in de Maatschappij verzorgd.

"Met ‘Leven als een ADO-Prof!' wil ADO Den Haag in de Maatschappij kinderen en jongeren uit de regio de kans geven om de unieke beleving als profvoetballer in een optimale omgeving ter ervaren, om hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen.” Onderdeel van het ‘Leven als een ADO-Prof!'-traject zijn thematische voetbaltrainingen, workshops, ontwikkelingsgesprekken en testmomenten. Tijdens deze ontdekkingsreis leren de kinderen onder andere over (on)gezonde voeding, een gezonde leefstijl, positieve coaching, (on)respectvolle houding, samenwerken, sociale-media, verantwoord gamen, doelen stellen, omgaan met tegenslagen en nog tal van andere competenties waarbij zowel interne als externe samenwerkingen zijn met ervaren organisaties.

Binnenkort wordt er een samenwerkingsovereenkomst getekend in het BINGOAL stadion door Norbert de Vries, directeur van het Rijnstroom College en de directeur van ADO Den Haag. Op 15 mei zullen 3 klassen een contract gaan tekenen in het stadion en de daarop 4 volgende weken een training krijgen op het terrein van school. Deze worden gegeven door trainers van ADO Den Haag in de Maatschappij. Het geheel wordt afgerond met een certificaat wat op de laatste dag zal worden uitgereikt.