Vijftig jaar Huttenbouw: speciale expositie

HAZERSWOUDE - De huttenbouw in Hazerswoude-Dorp viert dit jaar haar 50e verjaardag. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal wordt een speciale expositie opgezet in het Historisch Museum Hazerswoude. "In samenwerking tussen de Jeugdvakantieweek en het museum wordt een mooi inkijkje gegeven in al die jaren sport, spel, creativiteit en vooral veel plezier."

De expositie is te bezoeken van zaterdag 24 juni tot en met 2 september. De openingstijden van het museum zijn op dinsdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. "Er is al best veel materiaal verzameld, maar het zou geweldig zijn om nog meer persoonlijk een bijzondere attributen toe te kunnen voegen. Heb je dus nog oude foto's, diploma's, prijzen of andere leuke herinneringen? Dan nemen we die graag op in de expositie. Materialen kunnen tot 10 juni worden ingeleverd bij het museum. Dat kan op dinsdagen tussen 08.00 en 12.00 uur en op zaterdagen tussen 13.00 en 16.30 uur. Vragen? Neem dan contact op met 50jaarhuttenbouw@gmail.com."

"Lange tijd was het een gebruik dat er door alle kinderen werd gestemd wie de burgemeester van het huttendorp zou worden. Sinds een flink aantal jaren is het stemmen vervangen door een spectaculair burgemeesterspel. Maar speciaal voor de 50e verjaardag laten we de verkiezing voor één keer terugkomen. Maar dan wel in een moderner jasje. Wil je burgemeester worden? Dan moet je daar wel iets voor doen! Maak een vlog van 30 seconden waarin jij vertelt waarom jij de perfecte burgemeester bent. Meld je aan via50jaarhuttenbouw@gmail.com, dan laten wij weten hoe je jouw vlog met ons kunt delen."