Aan kerkgebouw De Stek aan de Puttelaan in Boskoop hangt sinds kort een levensmiddelenkastje.
Aan kerkgebouw De Stek aan de Puttelaan in Boskoop hangt sinds kort een levensmiddelenkastje. (Foto: PR)

Kastje vol levensmiddelen bij De Stek

BOSKOOP - Aan kerkgebouw De Stek aan de Puttelaan in Boskoop hangt sinds afgelopen week een levensmiddelenkastje. "Het doel van dit kastje is om te delen van overvloed."

"Steeds meer mensen hebben het financieel moeilijk. Tegelijkertijd zijn de voorraadkasten van anderen goed gevuld, soms met levensmiddelen die niet worden gebruikt", legt Marcel Rijkers uit. 

'Heb je wat over en wil je dit met anderen delen? Laat het achter in het kastje'

"Dus heb je wat over en wil je dit met anderen delen? Laat het gerust achter in het levensmiddelenkastje."

Rijkers: "Levensmiddelen waaraan je kunt denken zijn potten groenten, koekjes, thee, koffie, shampoo, maandverband enzovoorts".

Welkom

"Als de levensmiddelen niet over de datum zijn, in een ongeopende verpakking zitten, niet bederfelijk zijn en niet alcoholisch zijn dan zijn ze welkom. Het doel van dit kastje is om te delen van overvloed."

"Heb je zelf wat nodig: pak gerust wat uit het levensmiddelenkastje, maar laat ook wat over voor anderen. Voor elkaar, door elkaar."

Het levensmiddelenkastje is te vinden bij kerkgebouw De Stek aan de Puttelaan 148 in Boskoop. 

Deelkast

Vorig jaar maart werd een zogenoemde 'deelkast' - een kast voor houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten - geopend in Alphen aan den Rijn bij gereformeerde kerk Het Kruispunt. 

Wijkwethouder Gert-Jan Schotanus verzorgde de officiƫle opening van de deelkast. De kast wordt daar gecombineerd met een mini-bieb.