Project Bentwoud

Nieuws

REGIO - Staatsbosbeheer gaat deze zomer aan het werk in de bosvakken in het zuidelijke deel van het losloopgebied Bentwoud-Noord. Staatsbosbeheer houdt daarom zaterdag 10 juni een bosexcursie om uit te leggen wat er precies gaat gebeuren.

Met de werkzaamheden wil Staatsbosbeheer bereiken dat er meer ruimte komt voor bomen om zich te ontwikkelen, het creëren van meer licht op de bosgrond voor een gevarieerdere ondergroei in de bosvakken en het verbeteren van de afwatering in de bosvakken, zodat deze in de winter niet meer vol blijven staan met water.

Ook zullen er zogeheten dunningspaden gemaakt worden, aldus Staatsbosbeheer. “Dit zijn paden waarop machines door de bosvakken kunnen verplaatsen waardoor de bodem zo beperkt mogelijk belast wordt. In de loop van juni zullen de eerste bomen gemarkeerd worden met rode stippen.”

Voordat de stippen op de bomen komen neemt de boswachter van Staatsbosbeheer geïnteresseerden graag mee het veld in om uit te leggen waar gewerkt gaat worden, wat de werkzaamheden precies inhouden en waarom deze werkzaamheden uitgevoerd zullen worden. “Uiteraard is hier ruimte om vragen te stellen.”

“Op zaterdag 10 juni nodigt Staatsbosbeheer u daarom graag uit om deel te nemen aan een bosexcursie. Naar verwachting zal de excursie ongeveer 1,5 uur duren.”

De bosexcursie in het Bentwoud vindt plaats op zaterdag 10 juni van 14.00 tot 15.30 uur. Start vanaf parkeerterrein Bentwoud-Noord.

“Wie vragen heeft, kan contact opnemen met boswachter Jonathan Leeuwis via: j.leeuwis@staatsbosbeeer.nl.”