Brug op brug af!
Brug op brug af! (Foto: Alphen ad Run)

12de editie Alphense Bruggenrun

Alphen - Donderdag 22 juni vindt de 12e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met 2 afstanden en over heel veel bruggen: 10 km (33 bruggen) en 5 km (21 bruggen). De 5 km is ook goed op eigen tempo te wandelen. Ook kun je onder begeleiding van gidsen van CAS Alphen rondgeleid worden door de bezienswaardigheden in en rond het Alphense centrum.

Al vele jaren is de Bruggenrun een sfeervol en drukbezocht evenement, dat het leukste van sporten verbindt met veel gezelligheid rond start en finish. De Bruggenrun is zo laagdrempelig dat iedereen kan meedoen. En ook dit jaar is er weer hard gewerkt aan het verbeteren van de route. De Aarkade is verder af, de Julianastraat is heringericht. De Alphense Bruggenrun blijft de loop met misschien wel de hoogste brugdichtheid van Nederland. Goeie reden om mee te doen dus! 

De routes zijn verder verbeterd en zijn nu al te verkennen. De 5 km is van te voren te bekijken op: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3159511. De 10 km is al te bekijken op: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3208434.

De Bruggenrun start donderdagavond 22 juni om 20.00 uur vanuit Hendrick’s Pub aan de Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn. Ook de finish is in Hendrick’s Pub. Vanaf 18.00 uur zijn er zomerse versnaperingen verkrijgbaar in de pub, toeschouwers kunnen gelijk aan het zomerbier en voor deelnemers gloren na afloop de verkolende drankjes.. Na afloop blijft het voor deelnemers en toeschouwers nog lang gezellig met de afterparty tijdens de zwoele zomeravond. 

Inschrijven kan niet van tevoren, maar alleen op de avond zelf tussen 18.00 en 19.45 uur. Deelname is uiteraard en als altijd gratis. Donaties voor het goede doel van deze editie, onderzoek naar MS, worden zeer op prijs gesteld. Dit kan via: www.themay50k.nl/fundraisers/moniquebruijn.

Organisatie

Deze Bruggenrun wordt georganiseerd door Alphen a/d Run, CAS Alphen en Hendrick’s Pub in een bijzondere samenwerking tussen horeca, sport en stadshistorie. Meer informatie is te vinden op www.bruggenrun.nl en op Facebook: www.facebook.com/alphensebruggenrun. 

start
start