Samen werken aan een groenere toekomst.
Samen werken aan een groenere toekomst. (Foto: )

Nieuwe voorzitter Energiek Alphen

Alphen - Energiek Alphen is trots op bijna 1.500 energieadviezen aan bewoners en verdiept de nauwe samenwerking met de gemeente om Alphen aan den Rijn verder te verduurzamen.

De coöperatie Energiek Alphen, de lokale organisatie die zich inzet voor duurzame energieopwekking en energiebesparing in de gemeente Alphen aan den Rijn, is verheugd om de benoeming van een nieuwe voorzitter van het bestuur te melden. Erik de Ruijter is gekozen als nieuwe voorzitter van Energiek Alphen aan den Rijn. Hij volgt Ferd Schelleman op die sinds 2014 de voorzittershamer hanteerde. Ferd blijft lid van het bestuur. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid brengt Erik de Ruijter een nieuwe visie met zich mee. 

Nieuwe leden

Coöperatie Energiek Alphen versterkt het bestuur ook met drie deskundige leden. Ton Kos en Frank van Oudenhove zijn al sinds 2020 lid van het Energiecoach CoördinatieTeam van Energiek Alphen. Menno Stijl is sinds begin 2023 actief en richt zich op de regionale energiestrategie (RES) en energietransitie.
De uitbreiding van het team brengt waardevolle expertise op het gebied van duurzame energieopwekking, energiebesparing en betrokkenheid met de dorpskernen in Alphen aan den Rijn. Met dit bestuur is de coöperatie klaar om te werken aan een energieneutraal Alphen.

Vrijwilligers

Ook maker er dertig vrijwilligers deel uit van Energiek Alphen. Voorzitter De Ruijter: "We zijn super trots op onze vrijwilligers, opgeleid tot deskundige energiecoaches, die bijna 1.500 energieadviezen aan de inwoners hebben verstrekt. We gaan nog meer samenwerken met de gemeente en maken samen een toekomstvisie naar 2027. Met nieuwe projecten voor duurzame energieopwekking en energiebesparing zetten we samen concrete stappen naar een duurzamere samenleving in de gemeente Alphen.

Afbeelding