VVN houdt 22 juni in opdracht van de gemeente Alphen een gratis scootmobiel-cursus.
VVN houdt 22 juni in opdracht van de gemeente Alphen een gratis scootmobiel-cursus. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Gratis scootmobiel-cursus

ALPHEN - VVN houdt donderdag 22 juni in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn een gratis scootmobiel-cursus.

"In de afgelopen jaren is het aantal scootmobielen in snel tempo toegenomen. Dat leidt ook tot meer ongevallen. In 2021 waren er in Nederland 32 ongelukken met een scootmobiel, waarbij de bestuurder is omgekomen."

"Tijdens de scoot-cursus besteden wij aandacht aan de verkeersregels die gelden voor scootmobielen, zoals de voorrangsregels en waar u mag rijden. Wij trainen ook de voertuigbeheersing, zoals het uitvoeren van een uitwijkmanoeuvre of het in balans blijven bij een obstakel."

"Tot slot maakt u een rit door de wijk, onder begeleiding van ervaren trainers. Daarnaast is er ook gelegenheid om kleine reparaties aan een scootmobiel kosteloos uit te laten voeren. Voor aspirant-gebruikers staan ook scootmobielen ter beschikking." Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

De scootmobielcursus vindt plaats op donderdag 22 juni bij Fietsclub Avanti aan de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. 

Deelnemers kunnen kiezen uit de ochtend: start om 09.45 uur of de middag: start om 12.45 uur. 

Men kan zich tot vrijdag 16 juni aanmelden door te e-mailen naar vvnalphenaandenrijn@gmail.com of door te bellen naar 06-17972457.