Doe jij mee met de Zomerchallence?
Doe jij mee met de Zomerchallence? (Foto: Tennis Vereniging Woubrugge)

Tennisvereniging Woubrugge bestaat 50 jaar

Woubrugge - Tennis Vereniging Woubrugge viert haar 50-jarig bestaan. Sinds 1973 is de club gevestigd aan de Vingerhoedtstraat in Wooubrugge, waar vele bewoners van het dorp en de omliggende kernen menig uurtje op de baan hebben doorgebracht en nog steeds doorbrengen.

De TVW wil dit 50-jarig jubileum extra kleur geven door regelmatig activiteiten voor haar leden en gasten te organiseren. Zo was er vorige maand een Turkse benefietavond voor de slachtoffers van de aardbeving en afgelopen week een gezellig patattoernooi voor de kinderen, gevolgd door een borrel voor de vaste leden. Volgende maand, vanaf 17 juni, staat het open toernooi op het programma.

Het hele jaar tennisplezier

Het hele jaar door worden er leuke sportieve activiteiten georganiseerd. Zo heeft de vereniging al geruime tijd naast vier gravelbanen ook drie smashcourtbanen, waardoor je bijna het hele jaar door kunt tennissen, ook in de winter. Er is zelfs een speciaal winterlidmaatschap voor tennissers die geen lid zijn van TVW.

Kennismaking voor nieuwe leden

De komende zomer doet Tennisvereniging Woubrugge mee aan de Zomerchallenge van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Op de website tvwoubrugge.nl vind je hier meer informatie over, evenals over voordelig kennismaken met tennis en andere acties en activiteiten.

Duurzame investeringen

Behalve in de tennisbanen, investeert de vereniging ook in duurzame ontwikkelingen. Zo liggen er sinds 2016 zonnepalen op het dak van het clubhuis, en daar geeft de vereniging vorig jaar nog een schepje bovenop gedaan door het plaatsen van nieuwe lichtmasten met LED-verlichting. Een flinke slag in duurzaamheid, maar ook een kostbare. TVW heeft dit alleen maar kunnen doen dankzij de financiële steun die mede door Fonds Alphen en omstreken hiervoor is gegeven.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. In 2021 ondersteunde het met ruim € 310.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Afbeelding