Vier doorgewinterde musici gaan de mood en sfeer van 'Call of the Valley' nieuw leven inblazen.
Vier doorgewinterde musici gaan de mood en sfeer van 'Call of the Valley' nieuw leven inblazen. (Foto: Aangeleverd)

The ‘Call of the Valley’ tribute

Cultuur

HAARLEM - Vier doorgewinterde musici gaan zondag 14 mei de mood en sfeer van de legendarische LP ‘Call of the Valley’ met Indiase raga’s opnieuw leven inblazen, in geheel eigen stijl. Klanken en moods zeggen veelal meer dan woorden. Kom ontspannen met een avondje Jugalbandi tussen Santoor, Bansuri, Gitaar en Tabla. 

Brij Bhushan Kabra, Shivkumar Sharma & Hariprasad Chaurasia maakten in 1967 de legendarische LP ‘Call of the Valley’ met vijf Indiase raga’s. Het instrumentale sfeeralbum schildert een dag in het leven van een herder in Kashmir, door de verschillende dagdelen en bijbehorende raga’s. Het is wereldwijd het best verkochte album met Indiase muziek ooit en was doorslaggevend voor de introductie van Indiase muziek bij een westers publiek. Het innovatieve gebruik van slide gitaar, santoor en bansuri maakte de sound toegankelijker voor westerse luisteraars.

Tribute

Sandip Bhattacharya (Santoor), Kees van Boxtel (Bansuri), Tammo Heikens (Gitaar) en Latif Ahmed Khan (Tabla) zijn net als vele anderen die Noord-Indiase muziek studeren enorm geïnspireerd door deze ongeëvenaard prachtige LP. De combinatie van Santoor, Bansuri en Gitaar, begeleid door tabla geeft een rustgevende meditatieve mood. De kleuren die de musici met deze speciale instrumenten op hun palet hebben zijn oneindig. De vier musici zijn al jaren actief op vele podia en in tal van bezettingen, nationaal en internationaal en zijn opgeleid in de klassieke Noord-Indiase (Hindustani) muziek door diverse gerenommeerde guru’s.

Tickets

Aanvang is 20:00 uur, inloop 19:30. Tickets via www.matinee-mondiaal.nl. Het concert is bij Theaterzaal van Circus Hakim aan de Korte Verspronckweg 7 te Haarlem.