Na de wandeling weet je alles over de geschiedenis van Woestduin en Vinkenduin.
Na de wandeling weet je alles over de geschiedenis van Woestduin en Vinkenduin. (Foto: Aangeleverd)

Wandel mee door de geschiedenis van Woestduin en Vinkenduin

Cultuur

VOGELENZANG/HEEMSTEDE - Wandel mee door de geschiedenis van Woestduin en Vinkenduin bij Heemstede. Na deze heerlijke voorjaarswandeling met de gids van Landschap Noord-Holland weet je alles over de rijke geschiedenis van Woestduin en Vinkenduin, onderdelen van Buitenplaats Leyduin en hun roemruchte bewoners van weleer.

Het is prachtig wandelen in het voorjaar op de vele buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland. Deze excursie op zondagmorgen 14 mei gaat over Woestduin en Vinkenduin, tussen Vogelenzang en Heemstede. De gids vertelt je van alles over de achtergronden van bossen en dreven. Op deze buitenplaatsen hebben in het verleden bekende families gewoond, die hun stempel hebben gedrukt op het landschap en de bebouwing. Tijdens de wandeling komen cultuur en natuur aan bod. Denk daarbij aan ‘De vloek van Kennemerland’ (de renbaan), de restanten van een zeer oude vinkenbaan en de eikenhakhoutcultuur.
Onderweg geniet je natuurlijk ook van de dieren en planten die hier leven.

Aanmelden

De wandeling is zondag 14 mei van 11:00 tot 12:30 uur. Vertrekpunt is Infocentrum De Kakelye - parkeerterrein Buitenplaats Leyduin - Woestduinweg 4 - 2114 BG Vogelenzang. Aanmelden op www.gaatumee.nl.