De gemeente gaat de participatie van burgers bij het beleid anders organiseren.
De gemeente gaat de participatie van burgers bij het beleid anders organiseren. (Foto: via de Pletterij)

Tweede bijeenkomst burgerparticipatie

Nieuws

HAARLEM - De gemeente Haarlem gaat de participatie van burgers bij het beleid anders organiseren. Daarbij denkt men vooral aan het veranderen van wijkraden in wijkplatforms en het experimenteren met door loting samengestelde burgerberaden. De Pletterij beschouwt deze ontwikkelingen in 2 debatten. De tweede bijeenkomst is woensdag 17 mei om 20:00 uur.

Na de boeiende inleidingen en gesprekken met Evelien Tonkens en Thea de Roos, 26 april, organiseert de Pletterij op 17 mei weer een debat over burgerparticipatie. Op deze tweede avond wordt onderzocht hoe verschillende vormen van burgerparticipatie, in het bijzonder wijkplatforms en burgerberaden, in andere steden functioneren. Er zijn twee inleiders: Christine Bleijenberg heeft onder meer de ervaringen met burgerberaden in Den Haag onderzocht. Utrecht werkt al enige tijd met wijkplatforms en heeft het beleid onlangs laten evalueren. Rik Kors, strategisch adviseur wijken gemeente Utrecht, vertelt over de Utrechtse ervaringen. Betrokkenen uit Velsen spreken over hun ervaringen met wijkplatforms.

Deze avond hoopt inzicht te brengen in wat werkt en wat niet bij deze vormen van participatie die de gemeente Haarlem wil instellen. Tickets via www.pletterij.nl/events/tweede-bijeenkomst-over-burgerparticipatie-in-haarlem/.