Op dit gefotoshopte beeld zijn enkele kunstwerken te zien van deelnemende kunstenaars. De beelden zijn gefotoshopt in een door Otto Schilling gemaakte inkttekening.
Op dit gefotoshopte beeld zijn enkele kunstwerken te zien van deelnemende kunstenaars. De beelden zijn gefotoshopt in een door Otto Schilling gemaakte inkttekening. (Foto: Aangeleverd)

Kunst thema van 49ste Hofjeskrant

Cultuur

HAARLEM - In de voorjaarseditie van de Haarlemse Hofjeskrant is ‘Kunst’ het thema. Centraal staat de Vijfhoekkunstroute die van 12 tot en met 14 mei haar zestiende editie beleeft. De tuin van het Provenierstuin zal dan omgetoverd zijn tot beeldentuin.

Redacteur Willem Brand ging op bezoek bij twee schilderende hofjesbewoners: Monique Carbière in Hofje Inden Groenen Tuin en Maurice Ploem in het Proveniershof. Ook is er aandacht voor door het Hans Koning geschilderde wapenschild in het Vrouwe en Antonie Gasthuys. Columniste Herma, bewoonster van het Hofje van Bakenes, duikt in de wereld van de Besloten Hofjes: mystieke kijkdozen gemaakt door anonieme kloosterzusters. Naast kunst is er nog veel meer zoals een portret van Inge Huismans uit het Hofje van Staats en de wandelingen van Haarlemse Oekraïners langs hofjes.

De gratis krant ligt op de inpaktafels van de DEKA, AH, VOMAR, JUMBO en PLUS en is verder in Haarlem op te halen bij onder andere de VVV, de Koepelkathedraal, Muys Kantoor en Kado en Van der Pigge. In Heemstede bij de VOMAR, AH en DEKA en in Bloemendaal bij AH en Papyrium. En bij de filialen van de bibliotheek Zuid-Kennemerland.