Simon van der Geest praat over zijn nieuwste jeugdboek.
Simon van der Geest praat over zijn nieuwste jeugdboek. (Foto: Aangeleverd)

Live podcastopname met bekroond schrijver

Cultuur

HAARLEM - De in Santpoort-Zuid woonachtige kinderboekenschrijver Simon van der Geest is op vrijdagavond 30 juni te gast tijdens een live-opname van De Grote Vriendelijke Podcast in Theater De Liefde in Haarlem. In deze podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur praat de tweevoudig Gouden Griffelwinnaar over zijn nieuwste jeugdboek ‘Hart van staal.’

De podcast van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) wordt normaal gesproken opgenomen in de Haarlemse kinderboekwinkel Kiekeboek, maar wijkt deze keer uit naar het theater, waar luisteraars en andere belangstellenden getuige kunnen zijn van de opname.

Over Simon

Simon van der Geest (1978) geldt als een van de beste moderne kinderboekenschrijvers. Met zijn tweede boek Dissus, een bewerking van de Odyssee, won hij meteen de Gouden Griffel. Twee jaar later pakte hij opnieuw de belangrijkste kinderboekenprijs met Spinder. Ook zijn laatste dikke leesboek, Het werkstuk, werd bekroond met een Zilveren Griffel. In De Grote Vriendelijke Podcast zal het gesprek gaan over het eerste deel in zijn nieuwe futuristische avonturentweeluik voor kinderen vanaf tien jaar, dat half juni verschijnt. Ook de illustrator van het boek, Martijn van der Linden, is aanwezig. Bij de stand van kinderboekwinkel Kiekeboek zullen beide makers na afloop signeren.

Kaarten voor de avond zijn te koop via www.degrotevriendelijkepodcast.nl.