Veel mensen hebben last van burn-outverschijnselen. Foto ter illustratie.
Veel mensen hebben last van burn-outverschijnselen. Foto ter illustratie. (Foto: Vie Studio)

Lezing Lieuwe Koopmans: Naar een meer samen

Zorg

BLOEMENDAAL - Lieuwe Koopmans verzorgt zondag 14 mei om 10:30 uur een lezing in De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur aan de Potgieterweg 4 te Bloemendaal. Het thema is: Naar een meer SAMEN.

In de wereld van vandaag draait het steeds meer om succes en je vermogen om jezelf te ontwikkelen. Autonomie is het sleutelwoord. Er verschijnen steeds meer barstjes en scheurtjes in dit uitgangspunt. Veel mensen, ook jongeren, hebben last van burn-outverschijnselen. Het tempo van het leven is voor velen te hoog. De eisen van succes zijn te ver opgeschroefd. Het wordt dan ook tijd om de balans te herstellen en weer oog te ontwikkelen voor de kwetsbaarheid van mensen. Wanneer we weer met die blik naar elkaar kunnen kijken, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor ontmoeting. Kwetsbare mensen hebben elkaar nodig. Ze hebben er belang bij deel uit te maken van een gemeenschap en daaraan bij te dragen. Immers zonder elkaar redden wij het niet.

Aan de hand van denkers als Levinas, Frankl, Buber en Sacks wordt het thema kwetsbaarheid onderzocht. Daarnaast biedt de Transactionele Analyse, een stroming in de humanistische psychologie, handvatten om hier praktische invulling aan te geven. Tot slot werpt het gesprek wat wij met elkaar voeren ongetwijfeld ook nieuw licht op dit thema.

Over Lieuwe

Lieuwe Koopmans (1962) heeft in Haarlem een praktijk voor coaching, counseling en supervisie. Daarnaast is hij verbonden aan een aantal opleidingsinstituten, zoals de TA-academie en het coachcollege de Baak. Lieuwe publiceert regelmatig in vaktijdschriften over thema’s op het grensvlak van psychologie, filosofie, theologie en neurologie. Daarnaast is hij auteur van een tweetal boeken: Dit ben ik! en Dit zijn wij!. Het eerste boek verscheen ook in een Engelse, Russische en Bulgaarse vertaling. Op dit moment is een derde boek in voorbereiding rondom de vraag van Martin Buber: Wie wil je zijn in jouw wereld?.

Meer informatie en reserveren via www.dekapel-bloemendaal.nl.