De jongeren krijgen de echte Amerikaanse 'high school' experience.
De jongeren krijgen de echte Amerikaanse 'high school' experience. (Foto: Pieter Reintjes)

Van Voorthuijsenschool zoekt donaties voor gala

Nieuws

HAARLEM - Na twee bewogen coronajaren is het gala van de Van Voorthuijsenschool weer terug van weggeweest. De leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs worden op 9 juni weer in fabuleuze galakleding uitgedost om een heuse ‘high school’ experience mee te maken. Het motto van de school is ‘Je bent speciaal’ en middels het gala wil de school ook precies dat bewerkstelligen: dat jongeren met een verstandelijke beperking zich één avond heel speciaal voelen. Donaties zijn daarom van harte welkom.

Door Roxanne Borgman

“Wij organiseren dit feest al jaren voor leerlingen van 16 jaar tot en met de oud-leerlingen tot 20 jaar,” vertelt Anke Verslagers, voormalig leerkracht van de school en nu gepensioneerd. “Met het gala krijgen zij de gelegenheid op hun eigen bijzondere manier te shinen en trots te zijn op wie ze zijn tijdens de laatste jaren van hun schoolloopbaan, en start van hun vervolgvoorziening.”

Glitter en glamour

De kinderen worden volledig aangekleed in galakleding: prachtige jurken en stoere smokings. Om optimaal te kunnen genieten van de glamourlook staat er een professionele fotograaf klaar om het moment te vereeuwigen. Bij Zorgcentrum Schalkweide houden de leerlingen een modeshow voor belangstellenden. Zij krijgen speciaal voor dat moment catwalkles. Om de avond compleet te maken worden de leerlingen met een limousine naar de school gebracht waar ze een fantastisch dansfeest staat te wachten met een professionele dj.

“Leerlingen en ouders vinden zo’n avond natuurlijk helemaal geweldig,” vertelt Anke. “Zij zien hun kinderen opbloeien en genieten van de aandacht. Die avond zijn de leerlingen echt vips. Het is een ontroerend moment als de leerlingen op de catwalk de modeshow lopen. Je ziet ze echt stralen en daar doen we het voor. We willen het stigma doorbreken van leerlingen die op het speciaal onderwijs zitten. En daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.”

Donaties gezocht

Er hebben zich al een aantal sponsors en vrijwilligers gemeld. “We zijn heel blij met de steun van Blaque Couture en ROKA Haarlem voor het sponsoren van de kleding, Limousine Company voor de limousines en Fireball Light & Sound Service voor de opmaak van het feest. Maar we kunnen altijd meer steun gebruiken. Niet alleen voor volgend jaar, maar ook om de avond écht onvergetelijk te kunnen maken voor onze leerlingen en hun familie.”

Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt, óf geïnteresseerd is in een baan bij de school, kan contact opnemen met de directeur Martine Joustra van de school via info@voorthuijs.net of 0235335939.

Scholieren worden opgehaald met een limousine.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De leerlingen lopen een modeshow.
Afbeelding