Feestelijke viering van 40 jaar 't Mosterdzaadje met Fontana Kwartet en verrassingsconcert.
Feestelijke viering van 40 jaar 't Mosterdzaadje met Fontana Kwartet en verrassingsconcert. (Foto: aangeleverd)

't Mosterdzaadje viert 40-jarig jubileum

SANTPOORT-NOORD - ''Het was 12 mei 1983 toen Pim en ik de deuren openden voor het allereerste concert in 't Mosterdzaadje'', vertelt Paula Blom. Nu, bijna veertig jaar later, is het podium nog steeds geliefd en levendig. Om dit jubileum te vieren vindt vrijdagavond 12 mei om 20.00 uur een feestelijk verrassingsconcert plaats in 't Mosterdzaadje.

Verrassingsconcert

''Na het overlijden van Pim heeft Dasha Beltiukova zijn taak als voorzitter van de stichting in 2016 overgenomen'', vervolgt ze. ''Samen met haar vrienden heeft ze een feestelijk verrassingsconcert voor deze avond georganiseerd. Het is een muzikaal zeer professionele verrassing voor mij en het publiek.'' Er wordt opgetreden door Dasha Beltiukova - fluit, Mirjam Rietberg - harp, Hans van Gelderen - gitaar, Vital Stahievitch - piano en Sergey Smirnov - piano. Na afloop wordt er getoast op de muziek en 't Mosterdzaadje. 

Fontana Kwartet

Zondag 14 mei om 15.00 uur maakt 't Mosterdzaadje kennis met het Fontana Kwartet, een jong en gepassioneerd strijkkwartet bestaande uit de violisten Menno Verloop en Caspar Bellamy, altvioliste Elin Haver en cellist Isaac Lottman.

Alle vier studeerden ze aan de Sweelinck Academie en nu aan het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet opent met het lied 'Frage', dat gezongen wordt door de sopraan Madalena Massano, gevolgd door twee romantische werken: Felix Mendelssohn's strijkkwartet in A groot en het strijkkwartet 'Aus meinem Leben' van Bedrich Smetana in e klein.


't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625. Een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10

www.mosterdzaadje.nl

Fontana Kwartet, een jong en gepassioneerd strijkkwartet.