Opwekken, laden en rijden is de slogan die centraal staat in de verfrissende showroom op de Parelweg 11 in Alkmaar.
Opwekken, laden en rijden is de slogan die centraal staat in de verfrissende showroom op de Parelweg 11 in Alkmaar. (Foto: Aangeleverd)

Elektrisch rijden: juist nu?

Deze week was ik te gast bij Renses E-mobiltiy. Tja, dan ga je naar huis met de vraag ‘waarom rijd ik nog niet elektrisch?’ Opwekken, laden en rijden is de slogan die centraal staat in de verfrissende showroom op de Parelweg 11 in Alkmaar.

De voordelen van elektrisch rijden

Door de grote LED schermen langs de A9 is het pand van Renses iedereen wel eens opgevallen. Supersnelle DC-autoladers voor de deur waar altijd wel een taxi staat te laden en op het achterterrein een giga zonne-overkapping goed voor stroom voor 150 huishoudens, kenmerken de activiteiten van het bedrijf. Onder de Carports staan alleen maar elektrische auto’s: niet een paar, maar genoeg voor de eerdergenoemde 150 huishoudens.

'Waarom zou je níet elektrisch rijden?'

Bedrijfsleider Martijn Pilon vertelt met groot enthousiasme over het concept. Zelf verkoopt hij de zonnepanelen en overkappingen. Zijn collega’s de laadpalen en auto’s, scooters en fietsen. Zijn vraag: ‘Waarom zou je níet elektrisch rijden?’ En daar heb ik eigenlijk geen antwoord op. Brandstof wek je zelf op met zonnepanelen, dus rijden is gratis. Weinig, of zeg eigenlijk maar bijna geen onderhoud aan je auto, geen wegenbelasting en je kan al rijden vanaf 220,- euro per maand in de lease.

'Brandstof wek je zelf op, dus rijden is gratis'

Dus elektrisch rijden: juist nu? Ik kan niet bedenken waarom niet. Geïnspireerd ga ik weer op weg om eerst eens de tank voor 2,- euro per liter vol te gooien.