Nieuw Unicum start met een verkort opleidingstraject voor Verzorgende IG.
Nieuw Unicum start met een verkort opleidingstraject voor Verzorgende IG. (Foto: Aangeleverd)

Opleidingstraject Verzorgende IG blijvend succes bij Nieuw Unicum!

Opleidingstraject Verzorgende IG succesvol

"Ik heb passie voor de zorg, maar niet de juiste opleiding”. Dit krijgen wij bij Nieuw Unicum veel te horen van sollicitanten. Zonde! Daarom zijn wij gestart met een verkort opleidingstraject tot Verzorgende IG. Dit biedt carrièreswitchers en zorgmedewerkers die door willen groeien, de kans om hun hart te volgen.

Opleidingsprogramma

Op 1 februari is voor de vierde keer het opleidingstraject gestart. Dit is een enorm succes, zowel vanuit de organisatie, de deelnemers als de bewoners. De eerste groep is inmiddels gediplomeerd, de komende maanden diplomeren nog twee groepen.

Met een leuk introductieprogramma start het volledig betaalde opleidingstraject van 18 maanden. Tijdens het traject werken de studenten mee op een eigen afdeling en hebben zij één opleiding dag per week. Wij ontvangen diverse sollicitaties; van pensioenspecialist, ondernemer, winkelmedewerker tot beveiliger en van huidige zorgmedewerkers.

Binnen verschillende fases van hun loopbaan zien wij mensen een overstap maken. Zij willen allemaal graag iets voor iemand betekenen en voldoening uit hun werk halen op een plek met unieke bewoners. Dat bewoners progressieve MS en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben, maakt het extra uitdagend en zorgt dat de geleerde zorghandelingen direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Van Bike-fitter naar zorg

Martijn maakte in november 2021 de overstap naar de zorg. Op 17 mei aanstaande ontvangt Martijn samen met de andere studenten van de tweede groep zijn diploma. "Wat ik echt heel fijn vind aan dit opleidingstraject is de combinatie van werken en leren. Dat is echt super! Je leert naast de dagelijkse zorg ook veel over MS en NAH”.


Meer weten over ons opleidingstraject en werken bij Nieuw Unicum? Neem contact op met Stephanie Bos via 06-86846518 of www.werkenbijnieuwunicum.nl.