Celeste (voor) en Michaëla bij de finish in het Spaarne.
Celeste (voor) en Michaëla bij de finish in het Spaarne. (Foto: Annemarie Mast)

Swim to Fight Cancer levert ruim half miljoen op

Sport

HAARLEM - Een grote happening was het afgelopen zondag in de binnenstad tijdens de derde editie van Swim to Fight Cancer. Vierhonderdvijftig deelnemers deden mee en haalden met zo’n achttienduizend donateurs ruim een half miljoen euro voor baanbrekend kankeronderzoek op. “Geen blauwalg dit jaar, nu moet ik eraan geloven,” laat Michaëla Bijlsma (56) bij de start weten.

Door Willem Brand 

Het was voor haar een grote teleurstelling dat het vorig jaar niet doorging, tegelijk was het bij het zien van de gifgroene grachten en Spaarne én het koude plensweer een opluchting. Zij heeft samen met vriendin Celeste de Quelerij (53) doorgetraind en vanaf mei in De Houtvaart baantjes getrokken. Hun motivatie is de combinatie van ‘meehelpen met een goed doel en zelf gezond bezig zijn’. 

Voor de twee vriendinnen, die in elkaars buurt zwemmend de 2 kilometer volbrachten, hing er zelfs een spandoek op de brug van de Nieuwe Gracht: “Michaëla en Celeste zwemmen als de beste”. Het zat de organisatie dit keer mee. Het water was aangenaam van temperatuur en bovendien goed van kwaliteit. En het zonnetje bracht vele bezoekers op de been die de zwemmers aanmoedigden, vooral hofdame Agnès op de Bakenessergracht die dat in alle talen deed. Allez nageurs!

Bekijk hieronder een impressie: 


Het was de derde editie van Swim tot fight cancer.