Vrouwenkoor Elisabeth Bas.
Vrouwenkoor Elisabeth Bas. (Foto: Aangeleverd/bijgewerkt door Kees Reniers)

Valentijnscadeautje van vrouwenkoor Elisabeth Bas

Algemeen

HAARLEM - Uitstekend idee natuurlijk om als Valentijnscadeau Haarlemse vrouwen een gratis repetitie aan te bieden. Sla je twee vliegen in een klap. Het is verzonnen door vrouwenkoor Elisabeth Bas.

Het koor is opgericht in 1993, met Elleke Bijsterveld als eerste dirigent. Van 1997 tot 2016 werd het koor geleid door Henny Brouwer, erna vier jaar door Dirk Kaandorp. Momenteel werkt het koor onder leiding van Carole Kroese aan het jubileumstuk dat als werktitel ‘5 emoties x 6 talen’ heeft. Voorzitter Annet den Herder: “De inzet is te zingen over vijf emoties: hoop, liefde, afscheid/verdriet, vreugde/geluk en boosheid/angst en wel in zes talen. En 5 x 6 is spelen met het getal 30, van ons 30-jarig jubileum.”

De repetities voor het concert dat 14 oktober 2023 gaat plaatsvinden, zijn net begonnen en het koor zoekt vrouwen met enige ervaring om op projectbasis mee te repeteren. Het koor kan versterking gebruiken in de middenstemgroepen, de mezzi-sopranen en eerste alten. Het gebruikelijke repertoire bestaat uit drie- en vierstemmige liederen van klassieke componisten en volksmuziek uit alle windstreken.

Het koor oefent op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de prachtige kapel van het Rosenstock Huessy Huis. Annet den Herder: “We zitten daar al vanaf het begin van de oprichting. En ja, bij ons is ook ruimte voor gezelligheid. Zo organiseert in dit lustrumjaar iedere stemgroep een activiteit. Overigens hebben we ook jaarlijks een workshop met een zangcoach.” Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.elisabeth-bas.nl

Op de homepage kunt u het cadeautje uitpakken. De gratis open repetitie is op 21 februari om 20.00 uur in het Rosenstock Huessy Huis, Hagestraat 10.

Door: Willem Brand