De dames van de audiotour Utrecht.
De dames van de audiotour Utrecht. (Foto: Maud van Voskuijlen)

Jonge Haarlemse stemacteurs en studenten gezocht voor theatrale audiotour

Algemeen

HAARLEM - voor het maken van een theatrale audiotour voor het Noord-Hollands Archief in Haarlem zoekt vrouweninverzet.nl jonge vrouwen en mannen die in de huid kruipen van verzetspersonen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Theatermaker Frederique Donker en creatief producent Anna Huizing zijn de makers van deze theatertour, die in Utrecht al succesvol is gelanceerd. 

“We zoeken jongeren tussen de 17 en 25 jaar die creatief, betrokken en enthousiast zijn. Studenten die zelf iets kunnen zeggen over hoe ze nu in het leven staan. Zou jij in het verzet durven gaan? Vragen die allemaal beantwoordt worden. We willen graag inzoomen op de verhalen van de vrouwen verzet in de illegale pers, mede omdat in Haarlem ook een drukpers stond. De focus ligt dus op vrouwen omdat die verhalen vaak onderbelicht zijn gebleven. Maar mannen zijn ook welkom.”

Met een team van professionals werk je aan het schrijven, uitvoeren en opnemen van de audiotour. “Je krijgt de kans om je te verdiepen in de geschiedenis van vrouwen in het verzet en workshops om je kennis en vaardigheden te vergroten. Je schrijft zelf de teksten die je vervolgens gaat inspreken in een professionele studio,’’ vertelt Frederique Donker enthousiast.

Het project maakt deel uit van de tentoonstelling De vele gezichten van Vrouwen in Verzet van het Noord-Hollands Archief. De audiotour wordt gepresenteerd in het kader van Theater Na de Dam en de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Ben je enthousiast geworden en ben je op de bovenstaande data beschikbaar*? Geef je dan voor vrijdag 17 februari op door een korte motivatie te sturen naar info@vrouweninverzet.nl.