Trotse Pauw van Marcelino Dijkman.
Trotse Pauw van Marcelino Dijkman. (Foto: Marcelino Dijkman)

Deze bekende tv kok laat zijn kunst zien in Haarlem

Algemeen

HAARLEM - Bekende TV kok en televisiepersoonlijkheid Marcelino Dijkman kent vele unieke belevenissen in zijn leven die hij graag met mensen deelt. Eigenlijk heeft zijn gevoel voor creativiteit hem via diverse wegen geleid naar het punt waar hij nu is beland, zijn Art collectie. Sinds deze week is zijn art, pointillistische schilderijen, te bewonderen bij Muys Kantoor & Kado, gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 96 in Haarlem.

Jos Brink nodigde hem destijds uit op zijn bekende TV Show ‘op de bank bij Jos’, hetgeen de inleiding was naar Marcelino’s  eerste eigen TV programma Trendies (RTL4). Daarna volgden er nog meer en... het werd zoals ook Jos aankondigde, één groot succes. Marcelino bezocht tijdens en na het vervaardigen van zijn Magazines en TV programma’s, diverse galerieën en kunst opleidingen w.o. The International Academy of Culture & Art in Lugano (CH), waarna hij gastdocent was bij TASIS The American School In Switzerland (Lugano). Vervolgens reisde hij naar Bangkok en volgde een cursus aan de Pohchang Academy of Arts. Na drie jaar intensief te hebben geschilderd in Phuket, kwam hij terug uit Thailand. Hij verhuisde naar Frankrijk en woonde ruim een jaar in Parijs, waar hij lessen volgde aan de Academy Des Beaux-Arts.


Trots Gezin door Marcelino Dijkman

Pointillisme

Marcelino opende in 2007 zijn galerie in Parijs en verschijnt nu met zijn werken in het centrum van Haarlem. De collectie is het hele jaar te bezichtigen. Marcelino’s basisstijl is het Pointillisme. “De Pointillisten bestuderen de optische werking van de kleuren. Ze experimenteren hiermee door het maken van schilderijen waarop de kleuren niet meer op het doek worden gemengd maar waarop de zuivere kleuren in kleine puntjes naast elkaar worden gegroepeerd. Op deze manier worden de kleuren niet in werkelijkheid gemengd. Het oog mengt deze gegroepeerde kleuren echter wel. Er wordt lang aan een schilderij gewerkt en Pointillistische schilderijen blinken uit door de zeer heldere, lichtgevende, indruk die ze maken,’’ vertelt Marcelino enthousiast.


TV persoonlijkheid en kunstenaar Marcelino Dijkman (Foto: PR)

“Door het speciale UV licht ontstaat een lichtshow zoals deze nog nooit is vertoond. Vooral ‘s avonds, aanschouw je een waar spektakel. Dit maakt een mens door en door vrolijk en blij waardoor je uiterst positieve gevoelens meeneemt in je leven,’’ aldus de levenslustige Marcelino.

De schilderijen zijn te koop. te huur en te huur met koop. Marcelino is dagelijks aanwezig bij Muys voor meer informatie. Daarnaast is meer werk te vinden op: www.marcelino-art.nl.

Happy Family van Marcelino Dijkman.
Marcelino Dijkman.