Michael Agbodo.
Michael Agbodo. (Foto: pr )

Derde Cultuurtuin Haarlem-Noord in aantocht

Algemeen

HAARLEM - Door het Cultuurtuin project bloeit Noord ook op kunst- en cultuur gebied op. Zondag 26 februari is de derde Cultuurtuin Zondag van start, een initiatief van een grote groep Haarlemse cultuurprofessionals die een missie hebben: meer en betaalbare kunst en cultuur voor jong en oud, overal in Noord.

De Cultuurtuin Haarlem is een van de projecten die de komende drie jaar financieel worden ondersteund door de Gemeente Haarlem. Hierdoor wordt kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk, want meedoen aan een workshop kost maar €2,50 en een theatervoorstelling, concert of film slechts €5.

De Cultuurtuin wordt iedere laatste zondag van de maand gehouden. Het thema is ‘opbloeien’. Het programma bestaat uit 8 activiteiten op 3 locaties in Noord. In de Kunstmug naast het Marsmanplein wordt de peuter kliederklas gehouden over de lente. Tijdens de klieder klas staan er ‘stationnetjes’ klaar met uitdagende materialen om mee te ontdekken.

In de Schakel aan de Pijnboomstraat kunnen kinderen vanaf 10 jaar meedoen met het project Mail art maken bij Rebup. Maak een speciale brief voor een speciaal persoon. Ook zijn daar twee Djembé workshops en een workshop Afrikaanse dans van de bekende Michael Agbodo. Hij trad al op voor het koningspaar en brengt met zijn energieke manier van lesgeven zijn liefde voor Afrikaanse muziek en dans over op jong en oud. 

In Verhalenhuis Haarlem is de Disney jeugdfilm Encanto te zien over de buitengewone familie Madrigal. Daar speelt ook het muziektheaterstuk Mindset van Haarlems Talent River Höfle, over het overwinnen van je eigen ego en hoe jezelf in een hoekje duwen kan leiden tot verdriet en frustraties. Uitgebreide informatie over programma, locaties en aanvangstijden staan op de website www.cultuurtuinhaarlem.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding